Βρήκαμε μια πεντανόστιμη συνταγή κέικ καρότου που θα ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα και θέλουμε να τη μοιραστούμε μαζί σας! Θα κλέψετε σίγουρα τις εντυπώσεις από όποιον το δοκιμάσει!

Να σημειώσουμε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ταψί για τη συγκεκριμένη συνταγή. Εμείς το έχουμε δοκιμάσει και με τους δύο τρόπους, αλλά εξαρτάται από το πώς επιθυμείτε εσείς να σερβίρετε τα κομμάτια σας. 


Συστατικά

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ φλυτζάνι σπορέλαιο
  • 1 ¾ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλυτζάνι γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 2 ½ φλυτζάνια τριμμένο καρότο
  • ¾ φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια


Για το frosting

  • ½ φλυτζάνι βούτυρο
  • 225 γρ. τυρί κρέμα πλήρες, σε στυλ τούβλου
  • 1 κ.γ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1½ - 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • ½ φλυτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεταλλική φόρμα για κέικ ή σε ένα ταψί (ό,τι επιλέξετε).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι.
  3. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ μαζί το λάδι, την καστανή ζάχαρη, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε μέσα το γάλα.
  4. Με το μίξερ στο χαμηλό, προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στο μείγμα με τα υγρά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  5. Κλείνουμε το μίξερ, ρίχνουμε τα τριμμένα καρότα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. 


Για το frosting

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα.
  3. Προσθέστουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη (περίπου 1 φλυτζάνι τη φορά). Καλό είναι να δοκιμάσετε το frosting αφού προσθέσετε περίπου 1 ½ φλυτζάνι ζάχαρη για να δείτε αν είναι αρκετά γλυκό για τις προτιμήσεις σας.
  4. Απλώνουμε το frosting στο κέικ και, προαιρετικά, πασπαλίζουμε από πάνω με ψιλοκομμένα καρύδια ή αν έχετε περισσότερη φαντασία και ταλέντο δημιουργείτε ακόμα και κάποιο σχέδιο πάνω στο frosting.


Περιμένουμε να μας πείτε πώς σας φάνηκε και να μας στείλετε τις δικές σας φωτογραφίες στο [email protected]

 

Πηγή φωτογραφιών και συνταγής: Pinterest