Τα χριστούγεννα τρέχουμε να στολίσουμε το σπίτι, το δέντρο, να πάρουμε δώρα, να μαγειρέψουμε και άλλες χίλιες δυο δουλειές! Βρήκαμε λοιπόν ένα γλυκό που είναι πανεύκολο, γίνεται γρήγορα, κοστίζει λίγο και είναι πεντανόστιμο για να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας κάθε φορά που κάνουμε μια δουλειά!
Τι θα χρειαστείτε γι’ αυτό το χριστουγεννιάτικο γλυκό;
-¾ της κούπας φυστικοβούτυρο
-1 κούπα καστανή ζάχαρη
-1 & ½ κούπα σταγόνες σοκολάτας
-1 πακετάκι κράκερς
-1 κούπα βούτυρο, αλατισμένο
Καλύψτε ένα σκεύος 23x33 με αλουμινόχαρτο και αλείψτε το με βούτυρο. Προσθέστε μια στρώση από τα κράκερ αφήνοντας μικρά κενά μεταξύ τους και αφήστε το σκεύος στην άκρη. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λιώστε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό αντικολλητικό κατσαρολάκι. Όταν βράσει, αφήστε το χωρίς να το ανακατέψετε για 3 λεπτά. Χύστε το μίγμα πάνω στα κράκερς και βάλτε τα στον φούρνο για 5 λεπτά.
Βγάλτε το απ’ τον φούρνο και ρίξτε το φυστικοβούτυρο πάνω στα καυτά κράκερς. Ψήστε τα στο φούρνο για άλλο 1 λεπτό για να λιώσει. Απλώστε το φυστικοβούτυρο και ρίξτε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας.
Ψήστε για ακόμα 1 λεπτό και μετά απλώστε ομοιόμορφα το μίγμα.Μπορείτε να ρίξετε επάνω τη γαρνιτούρα της επιλογής σας όπως, τρούφα, ξηρούς καρπούς, ινδοκάρυδο κλπ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Μόλις κρυώσει σπάστε το σε κομμάτια για να το σερβίρετε!