Έχετε οργανώσει βραδιά με φίλους στο σπίτι και θέλετε να δημιουργήσετε κάτι που θα τους ξετρελάνει; Σας έχουμε την καλύτερη ιδέα!
Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ πολύ γλυκιά συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας που θα απολαύσετε όλοι!
Τι θα χρειαστείτε:
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ. μπισκότα digestive
- 150 γρ. κουβερτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
Για την επικάλυψη μπορείτε να επιλέξετε τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη, ξηρούς καρπούς ή κακάο.
Πώς θα τα φτιάξετε:
- Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε ξανά.
- Αφήνουμε το μείγμα να δέσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. μπισκότα που τα έχουμε σπάσει με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
- Αδειάζουμε σε μπολάκι τις επικαλύψεις που έχουμε επιλέξει.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
- Βουτάμε κάθε μπαλάκι στο μπολ με την επικάλυψη που επιθυμούμε.
- Αν δεν σερβίρουμε τα τρουφάκια αμέσως, τα βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τα χρειαστούμε.
Στο Spitishop θα βρείτε πολλά σχέδια σε ορντεβιέρες και πιατέλες σερβιρίσματος για να σερβίρετε τα τρουφάκια σας με ιδιαίτερο και όμορφο τρόπο!
Θα χαρούμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις σας! Καλή απόλαυση!
Φωτογραφίες: Sallys baking addiction