Ένα ρόφημα - αμαρτία για πολλούς εξαιτίας των θερμίδων που έχει και δεν επιτρέπει τη συχνή κατανάλωσή του! Ας μη γελιόμαστε όμως.. κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ωραία ζεστή σοκολάτα.
Σας έχει τύχει να δοκιμάσετε μια σοκολάτα ρόφημα που θαυμάσατε και θυμάστε ακόμα τη γεύση της και θα θέλατε πολύ να έχετε τη συνταγή με το μυστικό που την έκανε τόσο ξεχωριστή; Εμάς μας έχει τύχει και γι’ αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τα μυστικά των πιο γευστικών ροφημάτων για να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και να τα απολαύσετε ένα χαλαρό απόγευμα στον καναπέ σας!
Δεδομένου ότι χρησιμοποιούνται πολύ λίγα συστατικά σε αυτό το ρόφημα, η ποιότητα της σοκολάτας που θα επιλέξετε είναι αυτή που θα κάνει τη βασική διαφορά. Άρα πρέπει σίγουρα να αποφύγετε τις πολύ τυποποιημένες σκόνες για ροφήματα που θα βρείτε στο σούπερ μάρκετ αν θέλετε να πετύχετε κάποιο ξεχωριστό αποτέλεσμα. Αναζητήστε την ένταση σοκολάτας που σας αρέσει περισσότερο στην καλύτερη ποιότητα που μπορείτε να βρείτε σε φυσιολογικά οικονομικά πλαίσια. Εδώ να σημειώσουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να βρείτε τη σοκολάτα σε σκόνη. Μπορείτε να τη βρείτε και σε μορφή κανονικής στέρεης σοκολάτας.
Η ημίγλυκη ή μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο μεταξύ 55%-75% είναι η καλύτερη επιλογή. Ένα ημίγλυκο επίπεδο έντασης θεωρείται ιδανικό για να συνδυαστεί με το γάλα σε αυτές τις συνταγές. Εάν προτιμάτε την τολμηρή ένταση της μαύρης σοκολάτας, τότε επιλέξτε κάποια με ακόμη υψηλότερη περιεκτικότητα σε κακάο.
Ύστερα από αυτήν την επιλογή, αρκεί μόνο να επιλέξετε ποια συνταγή είναι πιο κοντά στις δικές σας γεύσεις.
La Vita è Bella.
Συστατικά για ιταλική παχύρευστη σοκολάτα:
- 1 φλυτζάνι πλήρες γάλα, χωρισμένο
- 1 φλυτζάνι βαριά σαντιγί
- 4 κουταλιές της σούπας (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού Corn Flour (μειώστε στα 3/4 του κουταλιού του γλυκού εάν προτιμάτε πιο αραιή σύσταση)
- 128 γρ. μαύρη σοκολάτα
- Κρέμα σαντιγί, προαιρετικά για γαρνίρισμα
- Τρίμματα σοκολάτας, προαιρετικά για γαρνίρισμα
Οδηγίες παρασκευής:
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χτυπήστε μαζί ¾ φλυτζάνι από το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βγάζει φυσαλίδες γύρω από τις άκρες.
- Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί το υπόλοιπο ¼ φλυτζάνι γάλα και το corn flour μέχρι να ενωθούν καλά. Μόλις το μείγμα γάλακτος κάνει φυσαλίδες γύρω από τις άκρες, προσθέστε το μείγμα και χτυπήστε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 1 λεπτό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως στο μείγμα του γάλακτος και να είναι αρκετά παχύρρευστο ώστε να καλύψει ένα κουτάλι, περίπου 5 λεπτά.
- Βγάζουμε από τη φωτιά και έτοιμη για σερβίρισμα. Η συνταγή γεμίζει 2 κούπες μεσαίου μεγέθους, όμως επειδή είναι εξαιρετικά πλούσια σε υφή, μπορείτε να σερβίρετε 4 μικρές κούπες. Γαρνίρετε με λίγη σαντιγί και προσθέτετε τρίμματα σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως καθώς το ρόφημα θα συνεχίσει να πήζει καθώς κρυώνει.
Parlez-vous francais?
Συστατικά για ζεστή σοκολάτα με ζαχαρωτά (marshmallows):
- 230 γρ. σοκολάτα
- 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 1/2 φλυτζάνι πλήρες γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλυτζάνι μίνι marshmallows
- 1 κ.σ. σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες παρασκευής
- Σπάστε τη σοκολάτα σας σε μικρά κομμάτια.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίξτε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και αφήστε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
- Χτυπάμε κάθε λεπτό και αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στο πλάι, αδειάστε το μείγμα σε μια κούπα.
Πώς να σερβίρετε:
Ένα εντυπωσιακό tip για τη σοκολάτα ρόφημα είναι να ρίχνετε από πάνω μερικά μικρά marshmallows, τα γνωστά ζαχαρωτά που εκτός από ελκυστικό αποτέλεσμα δίνουν και έξτρα γεύση στο ρόφημα. Τέλος, περιχύστε με λίγο σιρόπι σοκολάτας και απογειώστε τη δημιουργία σας.
Viva Mexico!
Συστατικά για πικάντικο ρόφημα σοκολάτας:
- 4 φλυτζάνια πλήρες γάλα
- 396 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 340 γρ. κομμάτια μαύρης σοκολάτας
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κγ πιπέρι καγιέν
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
Οδηγίες παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το πλήρες γάλα και το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο γάλα και να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν. Ρίχνουμε το κακάο, την κανέλα, το καγιέν και τη σκόνη τσίλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε θερμοκρασία πολύ χαμηλή, περιστασιακά, μέχρι να ζεσταθεί η σοκολάτα.
- Σερβίρουμε με marshmallows ή σαντιγί αν το επιθυμούμε.
Στο Spitishop θα βρείτε υπέροχες κούπες για να σερβίρετε τη ζεστή σας σοκολάτα και να την απολαύσετε στο μέγιστο. Όποια συνταγή κι αν επιλέξετε να δοκιμάσετε, σίγουρα θα μείνετε έκπληκτοι με το αποτέλεσμα!
Φωτογραφίες: Pinterest